Glutenfri guldkaka
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl maizena
1 3/4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk fiberhusk
1 tsk fiberhusk
75 g smör
1 dl mjölk
1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Smält smöret, tillsätt mjölken och koka upp.
4. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med vätskan i äggsmeten och rör smeten slät.
5. Häll smeten i en smord sockerkaksform.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Låt kakan stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp på galler. Låt svalna under formen så håller den sig saftig.
1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Smält smöret, tillsätt mjölken och koka upp.
4. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med vätskan i äggsmeten och rör smeten slät.
5. Häll smeten i en smord sockerkaksform.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Låt kakan stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp på galler. Låt svalna under formen så håller den sig saftig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar