Fantastiskt gott bröd med hård skorpa och mjukt inkråm. Frön och havregryn ger en nötig smak och extra fibrer och mineraler.
Glutenfritt fröbröd med havre
25 g jäst
4 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl glutenfria havregryn
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 dl havremjöl
5 dl glutenfri mjölmix, t ex Finax röda
Frön till dekoration
1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen i maskin eller med elvisp i ca 5 minuter.
4. Häll degen i en smord bakform, ca 1,5 liter. Strö över lite frön.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar