Glutenfria chokladkakor (ca 30 st)
175 g smör
1/2 dl strösocker
1 ägg
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk flingsalt
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (t ex Semper fin mix)
100 g choklad (jag använde både ljus och mörk)
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda i farin- och strösocker i det smälta smöret.
3. Rör ner ägget.
4. Blanda kakao, bakpulver, flingsalt och mjölmix i en bunke. Rör ner det i smörblandningen och blanda till en jämn smet.
5. Hacka chokladen grovt och blanda ner bitarna i smeten.
6. Låt stå i kylskåp i ca 10 minuter.
7. Rulla bollar av smeten och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tolv kakor per plåt blir lagom, eftersom de flyter ut lite.
8. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar