Ett mycket gott glutenfritt filmjölksbröd med bovete, lingon och linfrön. Det går snabbt och lätt att baka och håller sig mjukt och saftigt i flera dagar. Ett av mina favoritbröd!
Snabbt bovetebröd
4 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1/2 msk fiberhusk
3 msk lingonsylt
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl glutenfria havregryn
1 dl boveteflingor
1/2 dl krossat bovete
1/2 dl linfrön
1 dl bovetemjöl
1 dl sojamjöl
1 1/2 dl majsmjöl
Boveteflingor och krossat bovete till topping
1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord bakform.
3. Strö över boveteflingor och krossat bovete.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 50-60 minuter.
Så gott.
SvaraRadera