Leta i den här bloggen

torsdag 11 september 2014

Supersnabbt glutenfritt bröd

När du vill ha nybakat bröd till frukost men har ont om tid är det här brödet toppen. Vispa bara ihop ingredienserna och grädda, klart på en kvart! Det passar även er som äter enligt LCHF-metoden.

Supersnabbt glutenfritt bröd
2 ägg
3 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Blandade frön och flingsalt

1. Vispa ihop ingredienserna och låt svälla i några minuter.
2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
3. Strö över frön och flingsalt.
4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

4 kommentarer:

  1. Stämmer dessa mått verkligen? Skal det vara 3 del mjöl istället? Jag testade med 3 del fast del blev inte bra. Tyckte även det var för lite vätska

    SvaraRadera
  2. Hej Hilde! Ja måtten stämmer, det ska bara vara 3 msk mandelmjöl. Fiberhusken gör att degen blir fast och nästan lite som gelé innan den gräddas. Prova igen med rätt mått så ska du se att det blir perfekt!

    SvaraRadera
  3. Bakade detta bröd imorse när jag alltför sent insåg att det var tomt i frysen - gick snabbt och smärtfritt och var supergott. Tack för kanonbra recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar, vad roligt att du tyckte om receptet!

      Radera