Leta i den här bloggen

söndag 1 mars 2015

Glutenfria hastbullar

Räddaren i nöden när man inte har tid att baka bullar med jäst. Hastbullarna är mjuka och saftiga nybakade men bör ätas dagsfärska för att inte bli torra. De smakar underbart av kanel och kardemumma.

Glutenfria hastbullar (10 st)
3 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
1/4 dl grädde
Pärlsocker och kanel till garnering

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Finfördela smöret i de torra ingredienserna.
3. Tillsätt mjölk och grädde och rör snabbt ihop till en deg.
4. Klicka ut degen i bullformar på en plåt.
5. Strö över pärlsocker och kanel.
6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

4 kommentarer:

  1. Älskar dina recept!
    Många av dom är såna där som när man ser dom så tänker man "Oj, DET måste jag prova" och så slänger man ihop det och så blir det asgott!
    Kul med recept som inspirerar så!
    Bakat 3 batcher hastbullar och en batch kolakakor på två dar, TROTS foglossning tack vare dig ;) Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ann-Sofie! Förlåt för sent svar, men tusen tack för din kommentar! Det värmer att höra att du gillar mina recept. Bakning är bästa medicinen ;) Lycka till med bebis och bakning!

      Radera