God glutenfri limpa med bovetemjöl som jag tycker ger en fyllig och nötig smak. Den långa jästiden ger ett smakrikt och rustikt bröd.
Bovetelimpa
20 g jäst
3 dl kall mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
1 msk fiberhusk
1 dl pofiber
1 dl maizena
4 dl bovetemjöl
1. Rör ut jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en slät smet. Var inte rädd att degen är för lös, den ska vara ungefär som en våffelsmet.
2. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 2 timmar.
3. Häll degen i en smord brödform. Låt vila under bakduk i ca 30 minuter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 45 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar