Fiberrika frallor med mustig smak av bovete. Goda att äta till frukost med kalkon eller leverpastej och gurka. Tyvärr ser glutenfritt bröd ofta lite trist ut, eftersom det har svårt att få färg under gräddning. De här frallorna får åtminstone ett snyggt krackelerat utseende.
Fiberrika frukostfrallor
25 g jäst
3 dl vatten, 37 grader
1/2 dl olja
2 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 1/2 dl pofiber
1 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
2 1/2 dl grov mjölmix
1 dl fin mjölmix
1. Smula jästen i en bunke. Lös upp den i lite av vattnet.
2. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser.
3. Arbeta degen kraftigt i minst 5 minuter.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
5. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Rulla runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem en aning.
6. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
7. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar