Fiberrika frukostfrallor

3 dl vatten, 37 grader
1/2 dl olja
2 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 1/2 dl pofiber
1 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
2 1/2 dl grov mjölmix
1 dl fin mjölmix
1. Smula jästen i en bunke. Lös upp den i lite av vattnet.
2. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser.
3. Arbeta degen kraftigt i minst 5 minuter.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
5. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Rulla runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem en aning.
6. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
7. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar