Grov filmjölkslimpa med blandade nötter, frön och torkad frukt som förutom fibrer och mineraler även ger tuggmotstånd och sötma. Så god att man inte behöver något pålägg.
Filmjölkslimpa med nötter, frön och torkad frukt
4 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl fibrex
3 msk krossade linfrön
2 msk hela linfrön
3 msk sesamfrön
3 msk pumpakärnor
1/2 dl grovhackade hasselnötter
1/2 dl hackade torkade aprikoser
1/2 dl russin
2 dl majsmjöl
2-3 dl glutenfri grov mjölmix
1. Rör ihop filmjölk, sirap och honung.
2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en lös smet.
3. Häll smeten i en smord avlång bakform.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar