Otroligt goda och perfekt frasiga glutenfria våfflor. Jag är så glad att jag kan äta goda våfflor även som glutenintolerant. Varför bara äta våfflor på våffeldagen, nu har jag fått mersmak och våffeljärnet kommer att gå varmt här hemma framöver!
Våfflor med maizena (8 st)
3 dl (165 g) maizena
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
2 msk rapsolja
1. Blanda maizena, bakpulver och salt i en bunke.
2. Tillsätt 2 dl mjölk och vispa ihop till en jämn smet.
3. Knäck i äggen och vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken och oljan och vispa ihop ordentligt.
4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med matfett och häll på ca 1/2 dl smet till varje våffla. Grädda till frasiga och fina våfflor. Rör om i smeten mellan varje våffla för att förhindra att maizenan sjunker till botten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar