Leta i den här bloggen

måndag 24 mars 2014

Fröknäcke

Ett knäckebröd som kräver minimalt med arbete, det är bara att blanda ihop ingredienserna, platta ut på en plåt och grädda. Att det dessutom blir otroligt gott och innehåller nyttiga frön är en stor bonus!

Fröknäcke
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
50 g kokosfett
2 1/2 dl vatten
Flingsalt

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
2. Smält kokosfettet i en kastrull. Häll på vattnet och låt det koka upp. 
3. Häll vätskan över fröblandningen i bunken och blanda ordentligt.
4. Låt svälla i 10 minuter.
5. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den tunt med en spatel eller stekspade så att den täcker nästan hela plåten. 
6. Strö över lite flingsalt.
7. Grädda i 150 grader i 45 minuter. Stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt. Låt knäcket stå i ugnen tills det torkat helt. Bryt i bitar. Om du vill ha jämna bitar kan du ta ut knäcket efter 20 minuter och sporra eller skära i bitar och sedan sätta in det i ugnen igen och grädda färdigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar