Snabb morotslimpa

1 msk flytande honung
1 tsk olivolja
1/2 msk fiberhusk
2 msk hela linfrön
1 dl rena havregryn
1 dl fibrex
1/2 dl pofiber
1 stor morot
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl pumpakärnor
1 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
Sesamfrön
1. Rör ihop filmjölk, honung, olivolja, fiberhusk, linfrön, havregryn, fibrex och pofiber.
2. Låt smeten stå och svälla medan du skalar och river moroten.
3. Tillsätt den rivna moroten, salt, bikarbonat, pumpakärnor, bovetemjöl och rismjöl. Rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord brödform. Släta till ytan och strö över sesamfrön.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar