Leta i den här bloggen

måndag 24 mars 2014

Snabb morotslimpa

Filmjölksbröd är praktiskt när man inte har så mycket tid men ändå vill njuta av nybakat bröd. Det är bara att röra ihop alla ingredienser och låta ugnen göra jobbet. Riven morot ger sötma och saftighet till brödet och pumpakärnor och bovetemjöl ger en nötig och god smak.

Snabb morotslimpa
3 1/2 dl filmjölk
1 msk flytande honung
1 tsk olivolja
1/2 msk fiberhusk
2 msk hela linfrön
1 dl rena havregryn
1 dl fibrex
1/2 dl pofiber
1 stor morot
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl pumpakärnor
1 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
Sesamfrön

1. Rör ihop filmjölk, honung, olivolja, fiberhusk, linfrön, havregryn, fibrex och pofiber.
2. Låt smeten stå och svälla medan du skalar och river moroten.
3. Tillsätt den rivna moroten, salt, bikarbonat, pumpakärnor, bovetemjöl och rismjöl. Rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord brödform. Släta till ytan och strö över sesamfrön.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar