Det här receptet hittade jag på i fredags när jag var sugen på kladdkaka. Jag blandade i malda mandlar och rismjöl för att få kakan glutenfri och det gav en otroligt god smak. Med den krämiga jordnöts- och nutellafrostingen förvandlas kakan till en lyxig och helt oemotståndlig tårta.
Kladdig mandeltårta med krämig frosting
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl råsocker
100 g mandlar
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl rismjöl
100 g smält smör
Frosting:
2 msk jordnötssmör
2 msk nutella
100 g cream cheese
2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Nötter, mörk choklad och flingsalt till garnering
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Mal mandeln i en mandelkvarn och blanda ner i smeten.
3. Tillsätt kakao, vaniljsocker, rismjöl och det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord bakform, 24 cm i diameter.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
6. Vispa ihop ingredienserna till frostingen med elvisp tills det blir krämigt. Tillsätt eventuellt mer florsocker om du vill ha frostingen fastare.
7. Bred frostingen på den avsvalnade tårtan. Garnera med grovhackade nötter (jag använde pecan- och jordnötter) och hackad mörk choklad. Strö över lite flingsalt. Låt stå kallt en stund innan servering.
Servera gärna med vispad grädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar