Leta i den här bloggen

torsdag 27 mars 2014

Formfranska

Ett gott, stort och luftigt bröd bakat på Finax glutenfria mjölmixer. Brödet får en hård skorpa men blir härligt mjukt inuti. Skiva gärna upp brödet och frys in det som inte går åt samma dag, det är perfekt att ta fram och tina i brödrosten.

Glutenfri formfranska
25 g jäst
1 dl mjölk
3 dl vatten
1/2 msk fiberhusk
1 msk olja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
1/2 dl (9 g) pofiber
2 dl (110 g) Finax grov mjölmix
3 dl (180 g) Finax ljus mjölmix

1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och blanda ut jästen i vätskan.
3. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och vispa kraftigt i minst 5 minuter.
5. Häll den lösa degen i en smord bakform. Täck med bakhandduk och låt jäsa i 40 minuter.
6. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar