Leta i den här bloggen

tisdag 18 mars 2014

Coleslaw

God och krämig vitkålssallad som passar till det mesta, men är speciellt gott till grillat kött, pulled pork och hamburgare.

Coleslaw
1 litet vitkålshuvud (ca 7 dl strimlad vitkål)
2 morötter
2 dl matlagningsyoghurt eller creme fraiche
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap (gärna med honung)
ev. 1 tsk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar

1. Strimla vitkålen tunt med osthyvel eller kniv.
2. Skala och riv morötterna grovt.
3. Rör ihop matlagningsyoghurt, majonnäs och dijonsenap. Tillsätt vitvinsvinäger om du vill ha mer syra i salladen. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda ner vitkål och morot i yoghurtsåsen.
5. Låt stå kallt en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar