Leta i den här bloggen

måndag 17 mars 2014

Panerad rödspätta med curryremoulad och pepparrotsmos

Panerad fisk är en vardagsfavorit. Genom att använda pofiber istället för ströbröd blir rätten glutenfri. Det finns också glutenfritt ströbröd att köpa men jag tycker att pofiber ger en god smak och fin yta på fisken. Här har jag serverat rödspättan med potatismos spetsat med pepparrot och en god remouladsås med curry, där jag även blandat i ärter och morötter.

Panerad rödspätta med curryremoulad och pepparrotsmos (2 portioner)
4 rödspättafiléer
citronpeppar
salt
1 uppvispat ägg
pofiber

Potatismos:
4 stora potatisar
1 msk smör
ca 1 dl mjölk
ca 1 msk riven pepparrot
1 tsk dijonsenap
vitpeppar
salt

Remouladsås:
1 1/2 dl matyoghurt eller creme fraiche
3/4 dl majonnäs
2 tsk curry
1 tsk dijonsenap
pepparmix
salt
3 dl ärter och morötter (fryst grönsaksmix)

1. Skala potatisen, dela i bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av nästan allt vatten.
2. Mosa potatisen med gaffel eller potatisstöt. Rör ner smör, pepparrot och dijonsenap. Tillsätt mjölk tills du får önskad konsistens på moset. Smaka av med vitpeppar, salt och eventuellt mer pepparrot och senap. 
3. Rör ihop ingredienserna till remouladsåsen. Smaka av och krydda efter smak.  
4. Koka grönsaksmixen färdig och blanda grönsakerna med ungefär hälften av remouladsåsen så att det blir krämigt. 
5. Krydda spättafiléerna med citronpeppar och salt. Vänd dem först i uppvispat ägg och därefter i pofiber. Stek på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida.

Servera rödspättan med pepparrotsmoset, remouladgrönsakerna och resterande remouladsås.

1 kommentar: