Glass och cheesecake är något som jag är väldigt svag för och i det här receptet testade jag en variant med lime för att få en syrlig brytning till det söta. Det blev en lyckad kombination, som en blandning av cheesecake och key lime pie. En len och uppfriskande dessert som passar perfekt efter en tyngre måltid.
Fryst limecheesecake
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
70 g cream cheese
1 msk pressad limesaft
3 dl vispgrädde
Ev. glutenfria digestivekex
1. Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp tills det tjocknar.
2. Rör ner cream cheese och limesaft.
3. Vispa grädden och vänd ner den i äggblandningen.
4. Häll smeten i en rund bakform eller plastlåda. Smula eventuellt digestivekex i botten och ovanpå.
5. Frys i minst 4 timmar. Ta ut och tina cheesecaken 20-30 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar