Fiberrikt formbröd

4 dl vatten
1/2 msk fiberhusk
2 msk olja
1 tsk salt
2 dl glutenfria havregryn
1/2 dl pofiber
1/2 dl fibrex
3 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
1 dl grov mix
Vallmofrön
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i fingervarmt vatten.
2. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
3. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta degen med elvispens degkrokar eller i bakmaskin i ca 5 minuter. Degen ska vara lös och kladdig, nästan som en tjockare smet.
4. Häll degen i en smord avlång bakform och strö över vallmofrön.
5. Låt jäsa övertäckt i ca 50 minuter.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 40 minuter. Ta ur brödet ur formen och grädda direkt på gallret i ytterligare 10 minuter. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar