Leta i den här bloggen

fredag 19 december 2014

Glutenfri chokladfudge

Fudge är ett godis som påminner om kola men är inte lika segt utan har en mjukare och lite grynig konsistens. Den här chokladfudgen smälter i munnen och smakar jättegott.

Glutenfri chokladfudge (ca 50 bitar)
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk ljus sirap
100 g ljus eller mörk choklad
30 g smör
1 msk vaniljsocker

1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med socker, grädde och sirap. Koka upp under omrörning och låt koka kraftigt i ca 15 minuter, tills smeten klarar kulprovet.
2. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt rumstempererat smör och vaniljsocker.
3. Vispa med elvisp ca 5 minuter medan smeten svalnar. Den ska bli tjock och lämna spår efter visparna.
4. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper på en bricka och ställ svalt. Skär i bitar.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar