Fudge är ett godis som påminner om kola men är inte lika segt utan har en mjukare och lite grynig konsistens. Den här chokladfudgen smälter i munnen och smakar jättegott.
Glutenfri chokladfudge (ca 50 bitar)
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk ljus sirap
100 g ljus eller mörk choklad
30 g smör
1 msk vaniljsocker
1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med socker, grädde och sirap. Koka upp under omrörning och låt koka kraftigt i ca 15 minuter, tills smeten klarar kulprovet.
2. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt rumstempererat smör och vaniljsocker.
3. Vispa med elvisp ca 5 minuter medan smeten svalnar. Den ska bli tjock och lämna spår efter visparna.
4. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper på en bricka och ställ svalt. Skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar