Sega och samtidigt lite knäckiga småkakor med en härlig saffranssmak. Enkelt och gott till julfikat!
Glutenfria saffranssnittar (ca 40 st)
1 kuvert (1/2 g saffran)
1 msk kokande vatten
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl glutenfri mjölmix (tex Semper fin mix)
1. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över det kokande vattnet. Låt stå och dra i ca 10 minuter. Detta görs för att få ut mer smak och färg ur saffranet.
2. Rör ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap ordentligt.
3. Tillsätt saffranet och de torra ingredienserna och blanda till en smidig men lite kladdig deg.
4. Dela degen i tre delar och rulla ut varje del till en längd.
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.
7. Låt svalna någon minut och skär sedan längderna i sneda bitar.
Så mumsigt!
SvaraRaderaKika gärna in och kolla på dagens lucka där din blogg är dagens bakbloggstips.:)
http://elvafika.se/2014/december/gluenfriagodsaker.html