Leta i den här bloggen

torsdag 11 december 2014

Glutenfri saffranskladdkaka

Jag älskar kladdkaka och jag älskar saffran, vilket gör den här kakan oslagbar. Den vita chokladen ger en underbar krämighet och god smak i kombination med saffranet. Den här saffranskladdkakan är en perfekt dessert till julmiddagen eller adventsfikat.

Glutenfri saffranskladdkaka
100 g smör
1/2 kuvert saffran (0,25 g)
100 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl (ca 50 g) mandelmjöl 
1/2 dl (ca 30 g) rismjöl
Smör och kokos till formen

1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Blanda ner saffran och vit choklad. Rör tills chokladen smält.
3. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) bröad med kokos.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna.

Pudra över florsocker innan servering, garnera med pepparkakor och servera med vispad grädde.

10 kommentarer:

  1. Tack för ett riktigt bra recept på kladdkaka, bjöd på denna i helgen och alla mumsade och åt och berömde receptet. Kan rekommenderas

    Hälsningar
    Annlouise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att ni gillade kakan, tack för din fina respons! /Anneli

      Radera
  2. Kan man utesluta alt byta ut rismjölet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde gå bra att byta ut rismjölet mot mer mandelmjöl eller något annat neutralt mjöl som potatismjöl eller mjölmix.

      Radera
  3. Hej! Verkar jättegott :-) undrar om man kan ha majsmjöl istället för de andra mjölen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Personligen tycker jag att majsmjöl ger en hel del smak och föredrar därför mer neutrala mjöler men rent bakmässigt så borde det gå att byta ut mandel- och rismjöl mot majsmjöl. Lycka till!

      Radera
  4. Hemma med en 5-månaders bebis och en förkyld 2-åring och haft morgonen from hell så var det skönt att vakna upp efter vilan med glada barn igen och jag kände att jag ville baka nåt gott till fredagsmyset. Lyckan över att hitta detta recept hos dig och inse att jag har alla ingredienser hemma! Superenkelt fort och nu står den i ugnen. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad roligt att höra. Hoppas att resultatet blev bra!

      Radera
  5. Den blev supergod! Redan gjort den en gång till. Blev en favorit här hemma! Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, vad roligt att du gillar den!

      Radera