Rocky road är en mix av choklad och allt gott man kan tänka sig. Blanda ner dina favoriter av godis, nötter, bär och andra tänkbara godsaker i den smälta chokladen, bara fantasin sätter gränser. Här är en av mina favoriter!
Glutenfri rocky road
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
1 msk smör
100 g (1/4 burk) sötad kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor
6 skumtomtar
1 dl salta jordnötter
1. Smält chokladen tillsammans med smöret i ett vattenbad.
2. Tillsätt kondenserad mjölk och rör om. Låt svalna något och rör i vaniljsocker.
3. Dela dumlekolorna på mitten och skär varje skumtomte i fyra bitar.
4. Vänd ner dumlekolor, skumtomtar och jordnötter i smeten. Rör inte för mycket, då smälter godiset.
5. Bred ut smeten i ett ca 2 cm tjockt lager i en form eller på en skärbräda med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i några timmar.
6. Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar