Leta i den här bloggen

söndag 21 december 2014

Knäck

Knäck är en riktig klassiker till jul och för mig nummer ett när det kommer till julgodis. Så här gör jag min godaste knäck.

Knäck (ca 50 st)
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl ljus sirap
1/2 dl glykossirap
1 krm bakpulver
50 g skållad hackad mandel

1. Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka upp och låt koka tills massan klarar kulprovet*.
3. Tillsätt bakpulver och mandel och rör om.
4. Häll smeten i knäckformar och låt svalna.

* Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten. När smeten går att rulla till en fast kula är knäcken färdig.

1 kommentar:

  1. Jag håller med till 100%; det finns inget godare än knäck!

    SvaraRadera