Leta i den här bloggen

lördag 13 december 2014

Glutenfritt tunnbröd

Härligt mjuka och saftiga tunnbröd som bakas enkelt i stekpanna. Jag har använt ris- och havremjöl men det går att ersätta med andra mjölsorter. Om du vill att degen ska jäsa fortare kan du använda fingervarm mjölk istället för kall, då räcker det att degen jäser i ca 40 minuter. Degen blir mycket lättkavlad tack vare det höga innehållet fiberhusk. Det gör också att tunnbröden håller sig färska i flera dagar utan att bli torra.

Glutenfritt tunnbröd (8 st)
12 g jäst
4 dl mjölk
4 msk fiberhusk
1 msk ljus sirap
1/4 tsk salt
1 dl rismjöl
2 1/4 dl glutenfri havremjölmix

1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med mjölken.
2. Vispa ner fiberhusk och tillsätt övriga ingredienser.
3. Arbeta degen ordentligt och låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
4. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med havremjöl. Dela degen i 8 delar och kavla ut dem tunt. Avsluta med att kavla med kruskavel alternativt nagga bröden innan gräddning.
5. Stek bröden i torr stekpanna på hög värme, någon minut per sida tills de fått fin färg.

2 kommentarer:

  1. Tack! Skall testa!

    SvaraRadera
  2. Hej, jag har en fråga till dig hoppas att du kan ge mig ett svar på den, jo jag undrar är detta bröd bra att äta för en som har Diabetes typ 2.

    SvaraRadera