Glutenfri mjuk pepparkaka med lingon

2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen kardemumma
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk fiberhusk
1 dl gräddfil
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
1 tsk bikarbonat
3 dl glutenfri mjölmix (tex Finax röda)
1. Smält smöret tillsammans med kryddorna. Låt svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ner fiberhusken på slutet.
3. Blanda ner gräddfil och lingon i det smälta smöret.
4. Blanda mjölmix och bikarbonat och tillsätt det till äggsmeten växelvis med smörblandningen. Rör försiktigt till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord avlång form eller en sockerkaksform.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett galler. Låt svalna helt under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar