Glutenfria saffransrutor
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
130 g grovriven mandelmassa
2 ägg
1 kuvert saffran (1/2 g) + 1 msk kokhett vatten
2 dl gräddfil
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mandelmjöl
3 dl glutenfri mjölmix (tex Semper fin mix)
Garnering:
Ca 4 dl florsocker
2-3 msk citronsaft eller vatten
Lingon
1. Vispa smör och socker poröst.
2. Tillsätt mandelmassan och rör ner äggen, ett i taget.
3. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över det kokheta vattnet. Låt dra i ca 10 minuter.
4. Tillsätt saffran och gräddfil till smeten.
5. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en form (ca 25x30 cm) med bakplåtspapper.
7. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
8. Rör ihop florsocker och citronsaft eller vatten till glasyren. Bred glasyren över kakan och strö över lingon. Låt stelna och skär sedan i rutor.
2 1/2 dl strösocker
130 g grovriven mandelmassa
2 ägg
1 kuvert saffran (1/2 g) + 1 msk kokhett vatten
2 dl gräddfil
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mandelmjöl
3 dl glutenfri mjölmix (tex Semper fin mix)
Garnering:
Ca 4 dl florsocker
2-3 msk citronsaft eller vatten
Lingon
1. Vispa smör och socker poröst.
2. Tillsätt mandelmassan och rör ner äggen, ett i taget.
3. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över det kokheta vattnet. Låt dra i ca 10 minuter.
4. Tillsätt saffran och gräddfil till smeten.
5. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en form (ca 25x30 cm) med bakplåtspapper.
7. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
8. Rör ihop florsocker och citronsaft eller vatten till glasyren. Bred glasyren över kakan och strö över lingon. Låt stelna och skär sedan i rutor.
Jättegoda! Tack för receptet!
SvaraRaderaTack, vad roligt att du gillade receptet!
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera