Mjuka och luftiga glutenfria tekakor. Havregryn och havremjöl ger mycket näring och fibrer men även en riktigt god smak.
Glutenfria tekakor med havre (ca 10 st)
25 g jäst
4 dl mjölk
2 tsk fiberhusk
2 dl glutenfria havregryn
1/2 dl olja
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
6 1/2 dl glutenfritt havremjöl
Olja till pensling
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med lite av mjölken.
3. Vispa ner resten av mjölken, fiberhusk och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med havremjöl. Arbeta eventuellt in mer havremjöl tills degen blir lättarbetad.
7. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
8. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
9. Pensla bröden med olja.
10. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Åh det verkar både lätt och gott, ska spara detta recept :) Tack. Kram
SvaraRadera