Leta i den här bloggen

söndag 7 december 2014

Glutenfria tekakor med havre

Mjuka och luftiga glutenfria tekakor. Havregryn och havremjöl ger mycket näring och fibrer men även en riktigt god smak.

Glutenfria tekakor med havre (ca 10 st)
25 g jäst
4 dl mjölk
2 tsk fiberhusk
2 dl glutenfria havregryn
1/2 dl olja
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
6 1/2 dl glutenfritt havremjöl
Olja till pensling

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med lite av mjölken.
3. Vispa ner resten av mjölken, fiberhusk och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med havremjöl. Arbeta eventuellt in mer havremjöl tills degen blir lättarbetad.
7. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
8. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
9. Pensla bröden med olja.
10. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

1 kommentar:

  1. Åh det verkar både lätt och gott, ska spara detta recept :) Tack. Kram

    SvaraRadera