En härlig rulltårta med pepparkakssmak som tillsammans med en krämig och lite syrlig lingonfyllning ger en oemotståndlig och alldeles underbar smakupplevelse.
Glutenfri pepparkaksrulltårta med lingon
Rulltårta:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kardemumma
3/4 dl potatismjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
75 g cream cheese
1 dl frysta lingon
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna till rulltårtan och vänd ner blandningen i smeten.
3. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30x40 cm) klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
6. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och färskost till fyllningen.
7. Bred på fyllningen på den kalla kakan och strö över lingonen. Rulla ihop.
Åh! Den här ska jag prova!
SvaraRaderaDen är helt fantastisk, lycka till med bakningen! /Anneli
Radera