Leta i den här bloggen

söndag 21 december 2014

Lakritsknäck

Spännande och god variation på knäcken, för alla som gillar lakrits. Ta lite mer lakritspulver om du vill ha en kraftigare lakritssmak.

Lakritsknäck (ca 50 st)
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
1/2 dl glykossirap
2 msk lakritspulver
1 dl hackad mandel

1. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka kraftigt utan lock tills knäcken är 125 grader eller klarar kulprovet*.
3. Rör ner mandeln i smeten.
4. Fördela knäcksmeten i knäckformar. Förvara svalt.

* Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten. När smeten går att rulla till en fast kula är knäcken färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar